Monday, May 16, 2016

Ce vindeca psihoterapia?



Psihoterapia este una dintre tehnicile prin care pacientii se pot vindeca de anumite boli psihice. In general oamenii nu au timp sa parcurga cu regularitate sedinte de terapie si prefera tratamentul medicamentos. 

Insa persoanele care traiesc in zone foarte poluate, precum cei din Bucuresti, incearca sa refuze pe cat mai mult posibil medicamentele, pentru a nu-si mai intoxica organismul. Astfel ca cea mai buna metoda, este aceea de a vizita un cabinet psihoterapeut din Bucuresti.

Ce vindeca psihoterapia?

Psihoterapia este de mai multe feluri: comportamentala, familiala, de grup, psihodinamica, interpersonala sau cognitiva. Unele dintre aceste tipuri de terapii pot fi parcurse si online.
In primul rand, psihoterapia nu vindeca in mod direct nicio boala. Psihoterapia este ca un instrument care impreuna cu medicul ajuta pacientul sa isi rezolve si sa isi depaseasca singur problema.

Cel mai important lucuru este acela ca dupa sedintele parcurse, pacientul va sti cum sa intre in contact si cum sa gestioneze alte neplaceri sau situatii care ii creeaza disconfort. Prin aceasta metoda, oamenii se descopera pe ei insisi, gasesc in sine parti pozitive, obiective, valori sau calitati, de care nu au fost constienti niciodata. Un alt avantaj este comunicarea. Pe langa faptul ca se descopera pe sine si capata incredere, oamenii incep sa relationeze diferit si sa comunice cu cei din jur.

De asemenea, multumita psihoterapiei, pacientii pot gasi raspunsuri la intrebari, iar aceste raspunsuri vin chiar de la ei. Practic, intr-o astfel de sedinta, medicul este un calauzitor al individului care isi doreste sa iasa dintr-un impas.

Ca probleme generale, psihoterapia vindeca dependenta de alcool, droguri, tigari sau altele, problemele din familie, din cuplu sau din societate, anxietate, fobii, depresie, tulburari de comportament, stima de sine scazuta etc. In urma unui consult, un medic specialist va sti sa va indrume catre cea mai buna metoda de rezolvare a problemei.

No comments:

Post a Comment